وب سایت به مجموعه از صفحات وب به هم پیوسته اطلاق می شود که بوسیله یک نام یا دامنه
اینترنتی قابل دستیابی است. در وب سایت، هر صفحه وب شامل گرافیک، متن و رسانه های دیگر
است. هر شخص، شرکت و یا سازمان و بطور کلی هر کسب و کار می تواند برای معرفی محصولات
و خدمات خود وب سایت داشته باشد. اطلاعات مربوط به خود را در قالب این صفحات قرار داده
و تحت یک نام اینترنتی در اختیار بازدیدکنندگان قرار دهد. بازدیدکنندگان با استفاده
از مرورگرهای وب می توانند این صفحات را مشاهده نمایند
وب سايت هاي سازماني
وب سايت هاي تجاري
وب سايت هاي شخصي
در طراحی سایت سازمان ها نکات خاصی وجود دارند که باید رعایت شوند، ادارات دولتی نیز که بر پایه ی تشكيلاتي سازمان يافته بنا شده اند، برای ارائه ی خدمات خود ملزم به داشتن وب سایتی هستند که بتوانند توسط آن به ارائه ی خدمات الکترونیکی بپردازند و بدین صورت به شهروندان و مخاطبان خود سرویسی مخصوص ارائه دهند. ارائه ی خدمات الکترونیکی توسط سازمان ها، راندمان کاری را بالا برده ، تعداد مخاطبان را افزایش می دهد و همچنین رضایت آنان را جلب می نماید. علاوه بر آن از میزان تردد در ادارات می کاهد.لذا طراحی وب سایت سازمان ها و بهینه سازی آن به طور حرفه ای ، علاوه بر اطلاع رسانی مطلوب، می تواند به بهترین نحو از طریق طراحی فرم های الكترونیكی، ارتباط بین مخاطبان و مسئولين را بسیار آسان کند.
در تعریف تجارت این روزها عنوان تجارت الکترونیک به عنوان بخشی از آن مدنظر همه بزرگان این حوزه قرار می گیرد. راهکارهای مبتنی بروب و ارتباط با کاربران از طریق اینترنت به عنوان ابزاری سودمند و کارگشا در این حوزه از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. در ایران نیز، با توجه به افزایش اقبال کاربران به اینترنت (بیست میلیون کاربر)، شرکت هایی که از طریق راه اندازی وب سایت، به تعامل بیشتر با کاربرانشان پرداخته اند، آینده روشن تری خواهند داشت.
طراحی وب سایت تجاري فرایندی پیچیده ، همراه با بازاریابی شما و برند شما در فضای مجازی می باشد.طراحی وب سایت یعنی شناساندن نام تجاری ، محصولات و خدمات شما در فضای تعاملی اینترنت با رعایت الگوریتم های مورد علاقه موتورهای جستجو و بهترین آنالیز کلمات کلیدی شما و رقبای شما به همراه بهینه سازی وب سایت.طراحی وب سایت حرفه ای می تواند یک تجارت خانه کوچک را در چشم مخاطب به بزرگترین موسسه تجاری تبدیل نماید و با جلب نظر مشتری، او را به خرید از این بنگاه ترغیب کند.در فضای مجازی وب شما تنها 3 ثانیه فرصت دارید تا نظر مخاطبان را به سمت تجارت خود جذب کنید و با گشت زنی او در وب سایت خود، او را به مشتری تبدیل نمایید. یک نکته مهم در طراحی وب سایت این است که یک وب سایت ضعیف بهتر است که وجود نداشته باشد تا باشد و به تجارت شما صدمه وارد نماید! تولید یک وب سایت ضعیف از نظر طراحی گرافیکی یا برنامه نویسی و نیز بهینه سازی برای موتور های جستجو به این علت که به عنوان شناسنامه شما در وب ثبت می گردد دقیقا معرف چهره تجاری شماست. طراحی سایت تجاري به منظور معرفی محصولات کارخانه جات و بخش های مختلف تولیدی در آن، به وجود می آیند.رقابت شدید در عرصه ی تولید ، کارخانه جات و مراكز تجاري را ملزم به داشتن وب سایت می نماید تا بدین وسیله بتوانند محصولات خود را در سطح داخلی و جهانی معرفی نمایند و در نتیجه موقعیت خود را ارتقا دهند.
طراحی فروشگاه اینترنتی یکی از جدید ترین و کارآمد ترین تکنیک های فروش در دنیا است. يك وب سايت تجاري با قابلیت اتصال به شبکه بانکی و دیگر درگاه های بین المللی با گسترش پذیری بالا یکی از بهترین انتخاب های شما برای ورود به عرصه وب خواهد بود. در این فروشگاه الکترونیکی قابلیت فروش هر نوع کالا و یا خدماتی پیش بینی شده است.
در عصر حاضر با توجه به پیشرفتهای روز افزون فن آوری اطلاعات و فراگير شدن استفاده از اينترنت در بیشتر نقاط جهان به عنوان یک ابزار اطلاع رساني جامع رفته رفته پر رنگ تر شده لذا روش های جدید و مدرن معرفی افراد جایگزین روش های منسوخ شده قدیمی گردیده است.در روش های جدید اطلاع رسانی مدیران ، هنرمندان ،وکيل ها، دکترها و مهندسین و ... با راه اندازی یک وب سایت شخصی مي توانند به معرفی خود بپردازند.وب سايتهای شخصی با داشتن امکانات مالتي مديا و ویژگي های خاص ، اطلاعات را هر چه کاملتر در اختیار بيننده قرار می دهد. همچنين این ابزار در تمام اوقات بدون اشغال فضا و بدون نياز به جا به جائي بصورت online دراختيار بازديدکنندگان مي باشد.
از وب سايت شخصي مي توان در پيشبرد اهداف تجاري وشغلي نیز بهره برد، شما مي توانيد در سايت خود اطلاعات جامعي از کار و توانمندي هاي خود ارائه دهيد و رزومه شخصي خود را همواره با داشتن یک آدرس شخصي همراه داشته باشيد.از وب سايت شخصي مي توان در مواردي مثل مسافرت و ... به عنوان یک دفتر کار همراه بهره جست و از طريق آن مکاتبات وپیامهاي خود را به ديگران ارسال و پيامها و سفارشات آنان را نيز در صندوق الکترونيکي خود نگهداريد تا هميشه در دسترس باشيد .بدين صورت در وقت و زمان خود و ديگران نيز صرفه جوئي مي کنيد.
وب سايت هاي استاتيك (Static Website)
وب سايت هاي دايناميك (Dynamic Website)
سایت های استاتیک یکبار توسط طراحان وب سایت طراحی می شوند و اطلاعات مورد نیاز کاربران در داخل آنها قرار می گیرد و پس از آن برای تغییر، اضافه یا حذف نمودن اطلاعات در آنها نیاز به یک طراح حرفه ای یا نیمه حرفه ای سایت است. زبان برنامه نویسی این گونه از سایت ها غالبا HTML و Java Script هستند که در نوع توسعه یافته تر از CSS نیز بهره گرفته می شود.از آنجا که حجم کمتری از کد در طراحی سایتهای ثابت استفاده می شود سرعت بارگذاری (Loading) آنها بالا می باشد. علاوه براین کاهش حجم کدها که باعث خوانایی بیشتر سایت توسط رباتهای موتورهای جستجوگر می شود از یک سو و کاهش زمان بارگذاری از سوی دیگر سبب بهتر شدن وضعیت آنها از لحاظ امتیاز دهی موتورهای جستجو یا همان "رتبه و رنکینگ" می شود. سایتهای ثابت قیمت طراحی پایین را نسبت به سایر سایت ها دارند.
طراحی این گونه سایت ها سبب بهره مندی از گرافیک و ظاهری زیبا می شود چرا که همه چیز ثابت است از جمله متون و اندازه تصاویر و همچنین همه عناصر مکان مشخص و ثابتی را دارند در نتیجه می توان برای محل قرار گرفتن هر یک از اجزاء بهترین تصمیم را گرفت.نقطه ضعف این گونه سایت ها عدم امکان ایجاد تغییرتوسط افراد عادی است و امتیاز بروز رسانی سایت توسط صاحبان و مدیران سایت صلب شود.
نکته:سایتهای ثابت (Static) برای افراد، شرکتها و سازمانهایی مناسب است که حداکثر یک یا دو بار در سال نیازمند به تغییر در محتوای سایت هستند.
محتوای سایتهای داینامیک بعد از طراحی، توسط افراد عادی که دسترسی به سیستم مدیریت محتوای سایت را داشته باشند قابل تغییر است. زبان برنامه نویسی وب سایتهای پویا می تواند براساس نیازها متفاوت باشد اما عمدتا از زبانهای ASP , ASP.Net و PHP استفاده می شود و از زبانهای کمکی CSS و Silver light و یا Ajax برای ایجاد قابلیتهای ویژه نیز بهره گرفته می شود.
در اینگونه از سایتها ابتدا اسکلت سایت توسط طراح ایجاد می شود و سپس محتوا توسط مدیران سایتها تغییر می کند مانند فرم قراردادی که یکبار توسط فردی ایجاد می شود و توسط افراد دیگری بارها تکمیل می شود، از این رو طراح نسبت به محل قرار گرفتن و اندازه دقیق متون و تصاویر و سایر عناصری که بعدا توسط مدیران سایتها تغییر می کند اطلاع ندارد بنابراین چاره ای ندارد جز اینکه همه حالات را قبل از طراحی در نظر بگیرد تا اشتباهی رخ ندهد و این کار سبب می شود تا حدودی از گرافیک و جلوه سایت کاسته شود.
یکی از مزیتهای سایتهای داینامیک این است که هیچ محدودیتی برای ایجاد، تغییر یا حذف مطالب، تصاویر و صفحات و غیره وجود ندارد.با توجه به اینکه در سایتهای پویا از زبانهای برنامه نویسی پیشرفته استفاده می شود امکانات زیادی در آنها قابل ایجاد است مانند ایجاد صفحات هوشمند، فرمها، نظر سنجی ها، گالری عکس، جستجوهای پیچیده.استفاده زیاد از کدها سبب کند شدن بارگذاری سایت و امتیاز آن در موتورهای جستجو می شود اما راه هایی وجود دارد که می توان این گونه سایت ها را با سرعت بالا بار گزاری نمود و برای موتورهای جستجوگر بهینه ساخت که در ادامه به آنها می پردازیم.
نکته:سایتهای پویا برای افراد، شرکتها و سازمانهایی مناسب است که دائماً در سال نیاز به تغییر درمحتوای سایت را دارند.
در فرهنگ رایانه، واسط گرافیکی کاربر (به انگلیسی: Graphical User Interface) نوعی واسط کاربر است که در آن کاربر به جای تایپ فرمانهای بلند و پیچیده از اعلان فرمان، با اشاره بر نمایشهای تصویری بر روی صحنه تصویر، پرونده ها، برنامهها یا فرمانهایی انتخاب میکند. برخی این واژه را «رابط گرافیکی کاربر»، «میانای نگارهای کاربر»، یا «میانجی نگارهای کاربر» هم ترجمه کردهاند.
پوسته اختصاصی وب سایت (گرافیک وب سایت ) یکی از مهمترین عوامل ترغیب کاربران برای مراجعه مجدد به وب سایت شما و همچنین مشخصه بارز حرفه ای بودن طراحی وب شما خواهد بود . طراحی گرافیکی به مانند دکوراسیون بکار رفته در یک فروشگاه می تواند موجب جذب کاربران وجلب توجه بیشترآنها شود.
یک طرح گرافیکی عموما شامل نام شرکت یا سازمان شعار تبلیغاتی ،آرم شرکت، طراحی لوگوی سایت، ساختار بندی کلی سایت شما به لحاظ طرح و رنگ می باشد.
وب سایت های طراحی شده توسط شركت آنيل پرداز از نظر گرافیک دارای دو رده زیر است:
گرافیک معمولی
گرافیک حرفه ای
وب سایتی با ظاهر مناسب و معمول ؛ اولین حسی که کاربر از سایت شما می گیرد ظاهر آن است. وب سایتی با ظاهر زیبا می تواند کاربر را مجاب به ماندن در وب سایت کند ، ولی این ظاهر زیبا باید کاربر پسند و طبق استانداردهای طراحی سایت باشد تا اولاً حس زیبا شناسی کاربران را تحریک کند و ثانیاً قابلیت استفاده و یا به اصطلاح (Usability) بالایی داشته باشد. و این یعنی نحوه قرار گرفتن اجزا یک صفحه وب سایت ، یعنی چگونگيس هدایت کاربران در سایت و ...
وب سایتی با طراحی گرافیکی مخصوص، کاملاً حرفه ای و مناسب با کارکرد سایت می باشد؛ که بسته به موقعیت می توان از تمامی امکانات گرافیکی مانند: Flash، Theme، Skin و غیره استفاده کرد.